Izgradnja magistralnog vodovoda u Subotici biće završena 2017. godine

ruma.rs vodovod

Predstavnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Subotice izjavili su za Tanjug da će građevinski radovi na polaganju i montaži cevi za vodovodnu i kolektorsku mrežu biti završeni do februara 2016. godine.

Šef radne jedinice gospodin Goran Mijatović u izjavi za Tanjug istakao je da radove izvodi kompanija „Graditelj NS“ iz Novog Sada, kao i da je veoma zadovoljan dinamikom radova i njihovim kvalitetom.

Podsetimo, izgradnja dve deonice magistralnog vodovoda u Subotici započeta je u aprilu 2015. godine. Prva sekcija obuhvata izgradnju Kolektora 2, Kolektora 7 i Centralnog magistralnog vodovoda; druga izgradnju vodovoda u Lošinjskoj ulici i povezanog kraka, a treća izgradnju fabrike vode „Vodozahvat 2“. Krajem 2017. godine trebalo da budu završeni svi projekti koji se tiču magistralnog vodovoda u Subotici.

Vrednost ovog projekta iznosi oko 25 miliona evra, a najvećim delom se finansira uz pomoć Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Projekat je veoma značajan jer će poboljšati uslove u distributivnom sistemu vodovodne mreže Subotice.

Sandra Jovićević

foto: ruma.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti