Ivan Karić: Najveća obaveza je priprema za poglavlje 27

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić bio je na otvaranju  Međunarodne manifestacije „Dani vode“ koja se održava u Nišu.

– Naša trenutno najveća obaveza je priprema za poglavlje 27. Očekujemo velike investicije za gradove u Srbiji, u postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, upravljanje otpadom i i zaštitu voda. U skladu sa tim briga o životnoj sredini nije samo trošak već mogućnost za nove investicije i pokretanje zelene ekonomije, rekao je Ivan Karić, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine.

Kako je istakao gradonačelnik Niša Darko Bulatović  ova manifestacija je  drugu godinu zaredom mesto susreta renomiranih domaćih i inostranih kompanija, mesto na kojem se prezentuju trendovi i raznovrsna iskustva iz oblasti proizvodnje i distribucije vode za piće, kanalisanja i prečišćavanja otpadnih voda, a Niš je upravo grad sa odgovornom i ekološki osvešćenom politikom.

Uokviru manifestacije održana je stručna konferenciju na temu „Cirkularna ekonomija i otpadne vode“ koju su vodili predstavnici relevantnih domaćih i inostranih  institucija i organizacija.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti