Italijanski privrednici nude saradnju u oblasti obnovljivih izvora energije

Italijanski privrednici nude saradnjuPrivredna komora Srbije i Regionalna trgovinska komora Beneventa iz Italije organizovali su juče posetu privrednika te italijanske regije Srbiji i Beogradu.

Italijanski privrednici ponudili su saradnju Srbiji, između ostalog, u oblasti obnovljivih izvora energije i ekološkom i energetski efikasnom građevinarstvu i tim povodom ponudili su napredne tehnologije, svoje znanje i iskustvo u toj oblasti.

Potpredsednik Privredne komore Srbije gospodin Mihailo Vesović otvorio je skup i istakao da je Srbija otvorena za privrednu saradnju sa inostranim biznismenima, uz napomenu prošlogišnje robne razmene sa Italijom od oko 5 milijardi dolara, kao i da u Srbiji posluje oko 400 firmi sa većinskim italijanskim vlasništvom.

Na skupu je rečeno da su privrednici regije Benvento poznati po upravljanju čvrstim komunalnim otpadom, tretmanu otpadnih voda koje prećišćavaju biljkama. Sekretar te regije zadužen za projekete unapređenja energetske efikasnosti i iskorišćenja solarne energije, gospodin Giuseppe Marciano, istakao je da su italijanske firme uspešno uvele enefrgetske pasoše za energetski efikasne zgrade koje su napravili u toj regiji, a koje imaju i solarne panele, postrojenja za toplu vodu i koriste druge obnovljive izvore energije.

Energetski portal
foto: pks.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti