Implementacija održivih projekata kroz Zeleni program u Vojvodini

Logo ARR

Agencija za regionalni razvoj AP Vojvodine relizuje Zeleni program koji ima za cilj da promoviše i implementira projekte pozitivne prakse iz oblasti održivog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, kao i otvaranje novih zelenih radnih mesta. Osim toga, Zeleni program se bavi i Poglavljem 27, kao i apliciranjem za sredstva iz EU fondova.

Do sada su kroz Zeleni program realizovana dva projekta – Zelena agenda i Neškodljivo uklanjanje sporednih proizvoda životinjskog porekla. Projekat Zelena agenda odnosi se na nepostojanje strateškog dokumenta za zaštitu životne sredine na lokalnom nivou i nepostojanje ili manjak kapaciteta za njegovo donošenje. Kada je reč o drugom projektu, on odgovara na problem nepostojanja dovoljnog broja objekata za neškodljivo prikupljanje i uklanjanje sporednih proizvoda životinjskog porekla u Vojvodini.

ilustracija

Projekte je realizovao Ekološki centar „Stanište“ iz Vršca, a u planu je realizacija drugih projekata koji se odnose na rešavanje konkretnih životnih problema u poljoprivredi i zaštiti životne sredine, a radi unapređenja poslovnog okruženja kroz davanje podrške jedinicama lokalne zajednice radi prevazilaženja finansijskih, stručnih i tehničkih kapaciteta.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: vojvodina-rra.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti