Hrvatska pozvala Srbiju na prekogranične konsultacije

Foto-ilustracija: Pixabay

U skladu sa Protokolom o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu Konvencije o proceni uticaja na životnu sredinu u prekograničnom kontekstu, u proceduri konsultacija o prekograničnom uticaju na životnu sredinu Strateške procene uticaja na životnu sredinu Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske (2014-2030), Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, je pozvalo na prekogranične konsultacije Republiku Srbiju, Ministarstvo zaštite životne sredine, da dostavi svoje eventualne komentare na moguće prekogranične uticaje na životnu sredinu na prostoru Republike Srbije usled realizacije navedene strategije.

U skladu sa članovima 8. i 9. Protokola o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu, Konvencije o proceni uticaja na životnu sredinu u prekograničnom kontekstu, Ministarstvo zaštite životne sredine je u obavezi da omogući učešće u proceduri konsultacija o prekograničnom uticaju Strateške procene uticaja na životnu sredinu Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske (2014-2030) zainteresovanim organima, organizacijama i javnost.

Zainteresovana javnosti i zainteresovani organi i organizacije mogu da izvrše uvid u sadržinu Strateške procena uticaja Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske (2014-2030), na sajtu i da dostave svoja mišljenja o mogućim prekograničnim uticajima u roku od 20 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja Ministarstvu zaštite životne sredine (Sektor za planiranje i upravljanje u životnoj sredini, Omladinskih brigada 1, Novi Beograd).

Strategiju prometnog razvoja možete skinuti OVDE.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti