Holandija podržava projekte zaštite životne sredine u Srbiji

vest-1

U utorak 4. oktobra 2016. godine održan ej sastanak između predsednice pregovaračke grupe za Poglavlje 27 gospođe Stane Božović i zamenice NJ.E. ambasadora Holandije gospođe Mariel van Miltenburg.

Gospođa Božović je ovom prilikom istakla da je Vlada Republike Srbije u protekle dve godine uspela da reši preko 80 odsto svih problematičnih infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine koji su nasleđeni, a koji se finansiraju iz fondova Evropske unije. Dodala je da trenutno resorno ministarstvo finansira projektovanje i izgradnju postrojenja za tretman mulja iz postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i priprema tehničku i finansijsku podršku za projektovanje i izgradnju glavnog kolektora grada Leskovca. Procenat prečišćavanja otpadnih voda u Srbiji je 8, a cilj je dostići 100 odsto, navela je gospođa Božović. Ona je istakla i da je podrška Vlade Holandije od izuzetnog značaja za realizaciju projekata u oblasti zaštite životne sredine.

Gospođa Mariel van Miltenburg je izjavila da Holandija podržava pristupanje Srbije Evropskoj uniji i da teži da obezbedi donatorska sredstva u iznosu od 7,6 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže za grad Leskovac.

izvor: eko.minpolj.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti