Green Building Expo počinje

sgbexpoSajam i konferencija zelene gradnje (Green building expo) biće održani u Beogradu od sutra do 4. novembra, a okupiće oko 50 izlagača i više od 3.000 stručnjaka iz te oblasti, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Izvršna direktorka Organizacionog odbora Sajma i konferencije i direktorka kompanije ENERGO Marija Golubović rekla je da će tokom sajma biti predstavljeni brojni proizvodi i usluge u ovoj oblasti, a planirane su i različite stručne radionice, promocije primera dobre prakse, kao i kursevi.

Kako je rekla, očekuje se da će sajam posetiti i učestvovati stručnjaci iz najmanje 10 zemalja i eksperti zelene gradnje i srodnih delatnosti.

„To sve je prilika da se edukujemo, da saznamo šta se događa na tržištu i u svetu kako bi se na vreme pripremili za izlazak i pozicioniranje na tržištu jer zelena gradnja postaje sve značajnija“, ističe Golubović.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić rekao je da je ono na čemu će Grad Beograd raditi u narednom periodu je da svako planiranje koje se tiče i saobraćaja i gradnje biti bude u funkciji očuvanja životne sredine.

„To je takozvani green building koncept, mobilnost, ekologija i korišćenje tehnologija, a sve u cilju da bi građani što kvalitetnije živeli“, istako je Folić.

Izvor: tanjug.rs

Vesna Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti