Gradsko veće Sombora odobrilo sufinansiranje projekta „Razvoj turizma zasnovanog na lokalnim, kulturnim i prirodnim vrednostima“

Foto: Wikipedia/Marcin Szala

Gradsko veće Sombora je na 96. sednici odobrilo sufinansiranje projekta „Razvoj turizma zasnovanog na lokalnim, kulturnim i prirodnim vrednostima“ Mesne zajednice „Svetozar Miletić“ u istoimenom selu.

Cilj projekta je poboljšanje turističke atraktivnosti gradova, a glavna aktivnost projekta je izrada studije izvodljivosti za revitalizaciju Lemeške banje.

Za navedeni projekat odobreno je za sufinansiranje i predfinansiranje ukupno 55.031,20 evra, a po odobravanju sredstva od strane Pokrajinskog sekretarijata za finansije, u skladu sa zaključkom Veća,  ukupan iznos biće vraćen u budžet grada Sombora.

Na istoj sednici odobreno je i sufinansiranje projekta „Baja-Sombor zelene staze“, koji se realizuje  u okviru prioritetne ose 3 „Stimulisanje saradnje u oblasti turizma i očuvanja kulturnog nasleđa“ i predstavlja saradnju grada Sombora, grada Baje i Turističke organizacije grada Baje.

Grad Sombor je vodeći partner, a glavna aktivnost na projektu je adaptacija objekta „Kajak centar“ Sombor, izgradnja odmorišta za bicikliste sa toaletom i nadstrešnice u Somboru i Bezdanu, izrada mobilne aplikacije sa ponudom turističkog sadržaja dva prekogranična regiona, sportski i turistički događaji sa obe strane granice.

Ukupna vrednost projekta je 403.971,56 evra, a grad Sombor za sufinansiranje i predfinansiranje trebalo bi da izdvoji 51.273,00 evra. Deo navedenih sredstava vratiće se u budžet grada Sombora posle odobravanja sredstava od strane Pokrajinskog sekretarijata za finansije, a ukupan iznos nakon realizacije projekta.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti