Građani Vojvode Vlahovića sami očistili svoj kraj

Foto-ilustracija: Pixabay

Oko 50 stanovnika naselja Vojvode Vlahović rešilo je da očisti svoj kraj, jer kako kažu, komunalci retko zalaze u ovaj kraj, bez obzira na to što ih građani pozivaju.

Teritorijalno njihovo naselje pripada Voždovcu i Zvezdari, a ima skoro 10 000 stanovnika. Bez obzira na to što se nalazi u centralnim opštinama, građani se žale da ih komunalci vrlo retko obilaze.

Oni su prethodno danima delili poziv građanima na društvenim mrežama da im se u nedelju 10. marta pridruže u ovoj akciji. Takođe su lepili obaveštenja na sve zgrade.

Može se reći da ja akcija bila i više nego uspešna, jer je pedesetak građana sakupilo oko 200 džakova đubreta. Materijal su obezbedili sami učesnici.  Akciji se pridružila i lokalna picerija koja je svoje komšije po završenom poslu častila picom, a Gradska čistoća je odmah pokupila džakove.

Udrženje građana ovog naselja često pravi različite akcije vezane za unapređenje života u njihovom kraju. Još jedna od akcija koju sprovode je prikupljanje donacila za sađenje drveća u naselju. Na svojoj fejsbuk stranici redovno podsećaju građane da odlažu otpad u kantu i redovno upućuju aple vlasnicima životinja da čiste za svojom ljubimcima. Objavljuju slike sa problematičnim lokacijama, na kojima se đubre taloži, kao i brojeve i adrese komunalne policije. Redovno dele savete za uštedu električne energije. Ovo nije prvo ekološko okupljanje u ovom naselju, pa se tako stanovnici redovno organizuju u manjim grupama da čiste svoje stambene zgrade, a ovo je prvi put da su spojili sve grupe da očiste celo naselje. U planu je nastavak ove akcije, a od stvari koje su uspeli da recikliraju i novca koji su uzeli, kupiće rukavice i materijal za buduće akcije.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti