Građani glavnog grada Srbije neće imati problema sa vodosnabdevanjem

Voda u Beogradu je visokog kvaliteta, zadovoljava sve standarde i uprkos visokim temperaturama i pojačanoj potrošnji, neće biti problema sa vodosnabdevanjem, poručio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić prilikom obilaska pogona za proizvodnju vode „Makiš”.

Foto: Grad Beograd

Obilasku ovog dela JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” prisustvovali su i direktor ovog preduzeća Dragan Đorđević i sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Radojičić je istakao da je registrovana povećana potrošnja vode, što je uobičajeno za ovo doba godine, i naveo da se prema podacima kontrolnog centra, to posebno odnosi na period posle 18 sati i prigradska naselja.

„Voda je jedan od najznačajnijih resursa 21. veka prema kom se moramo odgovorno ponašati.

Toga, kao društvo, moramo biti više svesni i racionalno koristiti vodu. Za zalivanje bašte ne treba koristiti vodu za piće, naročito u ovom periodu kada su povećane potrebe za njom“, istakao je gradonačelnik.

On je istakao da je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” angažovalo sve kapacitete i zahvalio direktoru i zaposlenima što su i u vrelim danima omogućili kvalitetno snabdevanje vodom.

Gradonačelnik Radojičić je naveo da je poseban utisak na njega ostavila fabrika „Makiš dva”, koja je potpuno automatizovana.

„Ovde je procedura u mnogim segmentima specifična i služi kao uzor mnogim evropskim gradovima. Veoma dobar utisak ostavila je i kontrola kvaliteta vode koja se radi na visokom nivou, a samo u ovoj laboratoriji se radi više od 12.000 analiza.

Postoje četiri nivoa kontrole kvaliteta, tako da je poruka Beograđanima da imamo sjajnu vodu koja zadovoljava sve potrebne standarde“, pojasnio je Radojičić.

On je zahvalio zaposlenima u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, direktoru ovog preduzeća i njegovim saradnicima, jer, kako je naveo, rade odgovoran posao na svetskom nivou.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti