Grad Sombor sprovodi Odluku o zaštiti poljoprivrednog zemljišta

 

Foto: Grad Sombor
Foto: Grad Sombor

Zbog učestalih uzurpacija atarskih puteva koji su u javnoj svojini grada Sombora, lokalna samouprava je u skladu sa Odlukom o zaštiti poljoprivrednog zemljišta, useva i zasada, poljskih puteva i kanala od poljske štete, odlučila da stane na put ovoj pojavi i izdala je naloge za omeđavanje uzurpiranih – odoranih atarskih puteva.

Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine sa ovim aktivnostima krenulo je 2017 godine u novembru mesecu i do sada je izvršeno kolčenje-omeđavanje jednog atarskog-poljskog puta u k.o. Aleksa Šantić, jednog atarskog-poljskog puta u k.o. Riđica i atarskih puteva u k.o. Rastina, k.o. Gakovo i u k.o. Kolut a u petak 10. avgusta pristupilo se omeđavanju atarskog puta br 7946 u k.o. Bezdan, s tim da je prema uzurpatorima postupljeno u skladu sa propisima.

Omeđavanju puta u k.o. Bezdan koje je vršila ovlašćena geodetska kuća, prisustvovali su Darko Radulović član Gradskog veća za oblast poljoprivrede, zaposleni iz Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine i koordinator Poljočuvarske službe.

Odeljenje za poljoprivredu priprema omeđavanje atarskih puteva i u drugim seoskim mesnim zajednicama, a za petak (17.08.2018) najavljen je nastavak omeđavanja u Svetozar Miletiću.

Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine upozorava da će svim licima za koje bude utvrđeno da su odoravala atarski put biti izdati prekršajni nalozi.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti