Grad Sombor raspisao Javni poziv za sufinansiranje ugradnje solarnih panela na porodičnim kućama

Foto-ilustracija: Pixabay (Colmkay)

Grad Sombor raspisao je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji ovog grada.

Iznos predviđenih sredstava za sprovođenje ovih mera je 6.000.000 dinara, od čega je Ministarstvo obezbedilo 3.000.000 dinara i Grad 3.000.000 dinara, a od ukupnog iznosa opredeljenih sredstava pet miliona dinara namenjeno je za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije, a jedan milion za ugradnju kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote, navodi se na sajtu Grad Sombor.

Pročitajte još:

Pravo na učešće imaju domaćinstva gde je podnosilac prijave vlasnik objekta za koji podnosi prijavu i gde je podnosilac prijave vlasnik ili nosilac prava nad brojilom, ili ukoliko podnosilac prijave nije vlasnik objekta za koji se podnosi prijava, neophodno je da ima prijavu boravka na adresi objekta za koji podnosi prijavu i uz prijavu da podnese pisanu saglasnost vlasnika objekta overenu od strane javnog beležnika da se za objekat može podneti prijava; da je izmirio obaveze po osnovu poreza na imovinu za 2021. godinu, da je priključen na distributivnu mrežu električne energije i da je na poslednjem računu za potrošnju električne energije registrovana potrošnja od minimum 30 kWh, kao i da je objekat legalan.

Ukoliko ima više od jednog vlasnika porodične kuće, potrebno je dostaviti saglasnost ostalih vlasnika prilikom prijave. Ukoliko podnosilac prijave nije vlasnik porodične kuće, potrebno je dostaviti saglasnost vlasnika.

Javni poziv je otvoren zaključno sa 24. aprilom 2023. godine.

Informacije o uslovima, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave pogledajte ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti