Grad Kragujevac i JP “Srbijašume“ donirali sadnice

Član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine grada Kragujevca Zoran R. Prokić posetio je juče Školu sa domom za učenike oštećenog sluha i direktoru škole Mladenu Šurlanu uručio donaciju JP “Srbijašume“.

Prema rečima člana Gradskog veća to je početak velike akcije ozelenjavanja dvorišta školskih i predškolskih ustanova u Kragujevcu.

Dvorište Škole sa domom za učenike oštećenog sluha je prva aktivnost u okviru zajedničke kampanje koju će grad Kragujevac u saradnji sa Javnim preduzećem “Srbijašume“ da realizuje.

– Kao društveno odgovorne i kompanija i lokalna zajednica koje posebnu pažnju posvećuju unapređenju i zaštiti životne sredine, napravljen je dogovor da se za deset škola u Kragujevcu obezbede sadnice. U okviru te kampanje, dvorišta školskih i predškolskih ustanova obogatiće se sadnicama različitih drvenastih i žbunastih biljaka, rekao je Zoran Prokić, član Gradskog veća i dodao da će u dogovoru sa direktorima škola i predškolskih ustanova odlučiti za ostala dvorišta.

U dvorištu Škole sa domom za učenike oštećenog sluha već bogatom zelenilom, baštenskim mobilijarom, sportskim igralištem i senzornom baštom za decu sa posebnim potrebama, radnici JKP Zelenilo zasadili su više od 300 sadnica žbunastih ukrasnih biljaka i petnaestak sadnica tuja.

Zahvaljujući se na donaciji, Mladen Šurlan, direktor škole, izrazio je zadovoljstvo što je Škola sa domom za učenike oštećenog sluha prva na teritoriji grada kojoj su uručene i zasađene zimzelene i žbunaste sadnice.

– Prijatan ambijent i dosta zelenila veoma znače našim učenicima i korisnicima. Svi zaposleni, a i sami učenici se uključuju i pomažu u uređenju dvorišta škole i doma. Ova donacija je upotpunila poslednji segment u ozelenjavanju dvorišta naše ustanove, rekao je Mladen Šurlan, direktor škole.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti