GIZ uručio električne bicikle Valjevu

Foto: Grad Valjevo

Nemačka organizacija za međunardonu saradnju (GIZ) obezbedila je električne bicikle za Valjevo.

Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite u vreme ponovnog povećanja broja zaraženih od koronavirusa.

Namenjeni su gerontodomaćicama koje pružaju pomoć u kući za starija lica i čija je podrška posebno značajna zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su izloženi stariji.

Donaciju uručuje projekat nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ i obuhvata šest električnih bicikala, zajedno sa kacigama i sigurnosnim lancima.

Električni bicikli rade na bateriju i mogu se voziti sa i bez elektro pogona, a bicikli za Valjevo prilagođeni su i vožnji u brdovitim predelima.

Foto-ilustracija: Unsplash (Okai Vehicles)

“Pomoć u kući za starija lica je jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite. Veoma nam je drago da ćemo donacijom električnih bicikala podržati zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a imati i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine. Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji je dodatni bonus jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije”, rekao je Markus Majer, vođa projekta.

Podrška Valjevu deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 16 gradova i opština.

Do kraja 2020. godine biće uručeno 58 električnih bicikala – 26 prilagođenih brdskim predelima i 32 namenjena ravničarkom terenu.

Izvor: Grad Valjevo

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti