Gde mladi inovatori iz Srbije mogu pronaći podršku za ideje usmerene na održivi razvoj?

U beogradskom Startit centru je održan javni događaj tokom kojeg je predstavljen program koji ima za cilj da pomogne mladim ljudima iz Srbije da postanu pioniri promena u oblastima obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i drugih sličnih oblasti, tako što će razvijati svoje inovativne ideje i transformisati ih u uspešne biznise.

Foto: Startit

Na događaju je Marko Sćepanović prisutnima ispričao svoju motivišujuću preduzetničku priču i podelio izazove koji su ga pratili tokom osnivanja i rada na svoja dva startapa Ono Bikes i oDo Ride približivši tako publici svet preduzetništva, a nakon toga je Aleksandar Arnaut kordinator programa za razvoj preduzetništva u Startitu predstavio Danube Energy+ program koji će podržati i pružiti znanja mladim ljudima iz Srbije da se bave preduzetništvom i rade na svojim idejama iz oblasti održivih izvora energije, energetske efikasnosti i ostalih povezanih oblasti.

U pitanju je pre-akceleratorski program namenjen studentima i mladim inovatorima koji su tek na početku svog preduzetničkog puta. Polaznici će tokom četiri nedelje trajanja programa dobiti osnovna biznis znanja i imati priliku da zajedno sa mentorima i stručnjacima iz industrije rade na razvijanju svojih inovativnih ideja.

Ovaj program je deo Danube Energy+ projekta koji se istovremeno pored Srbije sprovodi i u još osam zemalja Evrope i u okviru koga će učesnici imati priliku da razmenjuju znanja i iskustva sa svojim vršnjacima iz ostalih zemalja.

Program će se održavati dva puta nedeljeno u popodnevnim časovima, i trajaće četriri nedelje tokom kraja marta i početka aprila. Učesnici će na kraju programa imati priliku da svoje ideje predstavljaju na otvorenom događaju pred publikom i investitorima.

Učešće na programu je potpuno besplatno, a zainteresovani se mogu prijaviti do 28. februara putem ovog linka: https://www.f6s.com/energybyseeictserbia/apply.

Izvor: Startit

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti