Fond za razvoj odobrio još dve milijarde za pomoć privredi zbog krize izazvane epidemijom

Foto-ilustracija: Pixabay

Fond za razvoj Srbije je na poslednjoj održanoj sednici Upravnog odbora odobrio 265 zahteva za kredite i drugu finansijsku pomoć privredi usled pandemije ukupna vrednosti 1,99 milijardi dinara, prenosi Nova ekonomija.

U saopštenju te institucije navodi se da je najviše pomoći odobreno u obliku kredita pravnim licima i preduzetnicima za likvidnost, po osnovu finansijske podrške u uslovima izazvanim pandemijom KOVID-19 u ukupnom iznosu od 1,78 milijardi dinara.

Dodatno, odobreno je i 15 kredita u ukupnom iznosu od 106,5 miliona dinara za likvidnost privrednih subjekata koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem, kao i jedan dugoročni krediti za investicije vredan 30 miliona dinara.

Kroz ivesticione kredite za pravna lica i preduzetnike po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2020. godini, odobrena su tri kredita u iznosu od 77,7 miliona dinara i nešto više od 20 miliona dinara u bespovratnim sredstvima.

Na istoj sednici Fond je odbio 21 zahtev za finansijska podrška u uslovima izazvanim pandemijom KOVID-19 za pravna lica i preduzetnike i tri zahteva za likvidnost za privredne subjekte koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem.

Izvor: Nova ekonomija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti