FCA Srbija nagradila najbolje na konkursu „Automobil tvoje budućnosti“

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija nagradila je studente čije su ideje o automobilu budućnosti ocenjene kao najbolje na konkursu „Automobil tvoje budućnosti„- „I AM FCA – Innovation Award for Millennials“.

Kompanija FCA Srbija organizovala je konkurs za milenijalce, za originalne ideje na temu „Automobil tvoje budućnosti„.

Konkurs je bio namenjen studentima osnovnih i master studija Ekonomskog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Ideje karakteriše upotreba modernih tehnologija, smart računara, umrežavanje, od bežične mreže i selfija u kolima do predloga za bezbednost i zaštitu životne sredine. Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija nagradila je šestoro najupešnijih. Dvojica prvonagrađenih dobila su šestomesečnu praksu u kompaniji.

Drugoplasirani studenti će dobiti po nedelju dana vozilo fijat 500 l na korišćenje sa pokrivenim troškom goriva, a trećeplasirani učešće na manifestaciji „Džip of roud“ u Srbiji.

Tročlani žiri odgledao je stotinak video-prezentacija u okviru kojih su mladi pretočili svoje ideje. Sve ih, kažu karakteriše originalnost i savremen pristup.

KonkursAutomobil tvoje budućnosti“ – „I AM FCA – Innovation Award for Millennials“ dvostruko je koristan: za kompaniju posvećenu održivom razvoju to je način da sazna kako mladi vide auto budućnosti, a za mlade da iskažu svoje ideje i da se kroz ovakve projekte još tokom studiranja uključe u poslovanje multinacionalnih korporacija.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti