EU donirala kamione za sakupljanje otpada JKP „Gradska čistoća“ iz Beograda

jkp beograd.rs

JKP „Gradska čistoća“ iz Beograda dobilo je pet kamiona za sakupljanje sekundarnih sirovina od Evropske unije.

Primopredaja kamiona organizovana je krajem prošle nedelje, a prisustvovali su predstavnici grada Beograda i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda gospođa Irena Vujović ovom prilikom je izjavila da je Evropska unija kroz kancelariju UNOPS-a donirala pet vozila, a u okviru projekta „Podrška EU za zapošljavanje Roma“. Ona je istakla da će zahvaljujući donaciji 20 pripadnika romske populacije dobiti posao.

Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji gospodin Oskar Benedikt dodao je da je ova donacija deo većeg projekta koji finansira Evropska unija, a čiji je cilj zapošljavanje pripadnika romske nacionalnosti.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ gospodin Miroslav Bogdanović rekao je da je najveći broj zaposlenih u ovom preduzeću upravo iz romske populacije, a dodao je da će vozila doprineti efikasnijem poslovanju preduzeća.

Vrednost pet doniranih vozila iznosi 35600 evra, dok je ukupna vrednost projekta „Podrška EU za zapošljavanje Roma“ oko 1,5 miliona evra. Projekat „Podrška EU za zapošljavanje Roma“ sprovodi Kancelarija UN za projektne usluge na teritoriji Beograda (UNOPS).

Sandra Jovićević

foto: beograd.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti