EnGo – solarne kinetičke stanice za punjenje mobilnih uređaja

Solar-Recharge-Station ENGO

Početkom septembra ove godine na univerzitetu Vebster u Sjedinjenim Američkim Državama postavljena je EnGo stanica za punjenje mobilnih uređaja uz pomoć solarne i kinetičke energije kompanije Volta Group.

EnGo stanica poseduje solarne panele koji pretvaraju energiju sunca u električnu energiju, kao i kinetičke ploče. Ove ploče proizvode električnu energiju kad god neko stane na njih i time omogućavaju proizvodnju održive energije.

Glavni izvršni direktor kompanije Volta Group gospodin Petar Mirović izjavio je da ovo prva stanica ovakve vrste vrste koja je postavljena u Sjedinjenim Američkim Državama. On je dodao da osim što puni električne uređaje, ova EnGo stanica ima za cilj da edukuje ljude o značaju korišćenja energije iz obnovljivih izvora.

Gospodin Mirović istakao je da je kompanija Volta Group ostvarila saradnju i sa najvećim mobilnim operaterom AT&T koji će EnGo stanice koristiti u turneji tokom koje će za 4 meseca obići preko 20 američkih gradova.

Jedan od osnivača ove kompanije gospodin Branko Živković izjavio je da će ova stanica uskoro biti postavljena i u gradovima Srbije i regiona.

Sandra Jovićević

foto: voltagroup.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti