Energetski efikasna škola „Branko Ćopić“ u Prijedoru

os branko copic prijedor ee

Prošle nedelje počela je nastava u renoviranoj Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Gomjenici kod Prijedora u Republici Srpskoj. Ova škola je u majskim poplavama pretrpela veliku štetu, tako da je njena sanacija bila neophodna.

U okviru sanacije u školi je zamenjen krov, fasada, stolarija, sanitarni čvorovi, podovi i elektroinstalacije što je doprinelo povećanju energetske efikasnosti. Takođe je uvedeno centralno grejanje i video nadzor.

Za realizaciju projekta energetske efikasnosti u OŠ „Branko Ćopić“ izdvojeno je preko 100 hiljada evra. Projekat su finansirali Evropska unija i italijansko udruženje „Program Prijedor“, a UNICEF i mikrokreditna organizacija „Eki“ obezbedili su potreban nameštaj.

Direktor Osnovne škole „Branko Ćopić“ gospođa Sanja Muniza istakla je da je renoviran ceo objekat, a ne samo prizemlje koje je bilo poplavljeno.

Gradonačelnik Prijedora gospodin Marko Pavić zahvalio se na pomoći Evropskoj uniji i razvojnom programu Ujedinjenih nacija na pomoći koju su pružili u sanaciji ovog objekta.

Šef Delegacije Evropske unije u Banjaluci gospodin Đulio Zani izjavio je da će u okviru programa Evropske unije za pomoć poplavljenim područjima biti uloženo oko 42 miliona evra u 24 područja u Bosni i Hercegovini.

Sandra Jovićević

foto: glassrpske.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti