Energetska adaptacija i sanacija ambulante i mesne kancelarije Pavlovci kod Rume

 

Foto: Opština Ruma

Opština Ruma nastavlja akciju uređivanja važnih objekata u seoskim mesnim zajednicama.

Nakon završetka renoviranja zgrade u Dobrincima, u kojoj se nalaze mesna kancelarija, vrtić, prostorije fubalskog kluba i mesne zajednice, radovi su krenuli i u Pavlovcima.

Reč je o kompletnoj unutrašnjoj i spoljnoj sanaciji objekta u kome se nalazi mesna kancelarija Pavlovci i seoska ambulanta. Radove je  obišao predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i tom prilikom poručio da se meštani Pavlovaca ne smeju osetiti zapostavljeno i da i najmanje rumsko selo zaslužuje isti tretman kao i druge mesne zajednice u našoj opštini.

– Rekonstruisan je kompletan krov, postavljeni su novi oluci, izvode se radovi na fasadi. Uporedo se radi energetska adaptacija svih unutrašnjih prostorija. Za ove radove smo izdvojili oko 2,2 miliona dinara iz opštinskog budžeta. To verovatno nije konačna cifra, jer tokom obilaska radova doktorka i medicinska sestra iz seoske ambulante su predložile da se napravi i jedna dodatna prostorija u ambulanti, pregrađivanjem zidova, te da je potrebno zameniti i dvoje dotrajalih vrata, izjavio je Mančić i napomenuo da će lokalna samouprava odobriti dodatne radove.

Foto: Opština Ruma

Predsednik Mančić je istakao i da OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ na raspolaganju ima oko 1,4 miliona dinara i da je Opština Ruma čeka početak radova na jednoj od dve „Zmajeve“ područne škole.

– Novac je obezbeđen, mi smo urgirali da radovi na sanaciji područnih škola krenu što pre. Da li će to biti područno odeljenje u Pavlovcima ili u Malim Radincima, na „Zmajevoj“ školi je da odluči. Ono što je sigurno ulagaće se u seoske objekte, jer je „Zmajeva“ škola u Rumi ušla u program za rekonstrukciju Kancelarije za obnovu i razvoj Republike Srbije, koja će i finansirati radove, rekao je Mančić.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti