Ekološki pokret Ozon traži saslušanje ministara u vezi sa devastacijom Tare

Izvršni direktor Ekološkog pokreta Ozon, Aleksandar Perović, pozvao je poslanike Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje da prihvate inicijativu za kontrolno saslušanje ministara održivog razvoja i turizma i saobraćaja i pomorstva Pavla Radulovića i Osmana Nurkovića u vezi sa devastacijom Tare.

Perović je agenciji Mina kazao da su razlozi za podnošenje inicijative manipulacija javnosti i diskreditovanje onoga na šta ukazuje civilni sektor, a utemeljeno je na vidljivim dokazima i terenskim posetama.

– Razlog zbog koga su ekološke NVO inicirale kontrolno saslušanje je nespremnost Radulovića i Nurkovića za argumentovanim javnim dijalogom u slučaju devastacije Tare i ugrožavanja rečnog ekosistema najprepoznatljivijeg prirodnog simbola ekološke države Crne Gore, rekao je Aleksandar Perović.

On je naveo da očekuje da će Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje prepoznati potrebu zaštite kulture i javnog argumentovanog dijaloga Vlade Crne Gore sa civilnim sektorom, što je u duhu demokratije i što bi poslanici trebalo da podrže.

– Nadamo se da će Odbor imati dovoljno senzibiliteta da sednicu na kojoj se budu bavili kontrolnim saslušanjem otvori za medije, javnost, ali i predstavnike podnosioca inicijative, čime bi se pokazala dobra volja za prevazilaženjem komunikacione krize i u praksi dokazala važna uloga Skupštine, kazao je Perović.

Izvor: RTCG

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti