Efikasna saradnja Srbije i Francuske iz oblasti klimatskih promena

stana bozovic

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović krajem prošle nedelje posetila je Francusku gde je sa zvaničnicima ove zemlje razgovarala o oblasti životne sredine.

U okviru ove posete, gospođa Božović je govorila o aktivnostima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u oblasti klimatskih promena, kao i o saradnji sa francuskim institucijama iz ove oblasti. Takođe je istakla da je Republika Srbija odredila nameravane nacionalno određene mogućnosti smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte. Prema njenim rečima, ovaj dokument je veoma bitan i predstavlja jedan od ključnih preduslova postizanja uspeha Konferencije o klimatskim promenama koja će biti održana u Parizu.

Diplomatski savetnik Ministarstva ekkologije, održivog razvoja i energetike Francuske gospodin Stephan Crouzat istakao je da je dosadašnja saradnja resornih ministarstava Srbije i Francuske u oblasti zaštite životne sredine bila veoma efikasna. Takođe je naglasio značaj predstojeće Konferencije o klimatskim promenama koja će biti održana u Parizu.

U okviru ove posete, delegacija Republike Srbije posetila je i izložbeni prostor Suez Environment, kao i postrojenja za proizvodnju toplotne i električne energije iz otpada preduzeća Sytcom.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti