EBRD učestvuje u realizaciji infrastrukturnih projekata u Srbiji

 

Foto: Vlada Republike Srbije
Foto: Vlada Republike Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koju je predvodio potpredsednik ove finansijske institucije Alen Piju, o realizaciji infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Piju je obavestio Mihajlović o tome da će u Beogradu biti regionalno sedište Evropske banke za obnovu i razvoj za svih šest zemalja Zapadnog Balkana.

On je istakao da je to važna promena i znak da EBRD želi da bude još prisutniji na terenu, na čitavom Zapadnom Balkanu i u Srbiji, kao najvažnijoj zemlji regiona.

Mihajlović je rekla da postoji dobar napredak na projektima koje Srbija realizuje uz finansijsku podršku EBRD, i dodala da očekuje još efikasniju saradnju sa tom bankom na novim projektima, uključujući izgradnju prve deonice auto-puta Niš–Merdare–Priština, od Niša do Pločnika.

Na sastanku je analizirana realizacija projekata koje EBRD finansira na drumskom Koridoru 10 i Projektu rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, modernizaciji železnice, a bilo je reči i o planiranim ulaganjima u vodnom i vazdušnom saobraćaju, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti