E-platforma za pametne gradove

Elektronska platforma sa alatom i trening materijalom za razvoj inovativnih rešenja za pametne gradove polovinom aprila će biti na raspolaganju svim relevantnim institucijama, lokalnim samoupravama, preduzećima i građanima zainteresovanim za razvoj i primenu koncepta pametnih gradova.

Platforma je rezultat dvogodišnje saradnje partnera na projektu SMACC (SMACC – Smart City Coaching – multi-stakeholder training concepts for the city of the future), uz podršku Privredne komore Srbije, koji se finansira iz Erasmus plus programa Evropske unije.

SMACC projekat uvodi koncept treninga za tzv. trenere za pametne gradove sa ciljem promovisanja inovativnih rešenja i njihovom implementacijom. Vodeći partner na projektu je italijanska firma Nerosubianco, a projektom pored Srbije, realizuje još pet partnera iz Italije, Austrije, Mađarske, Grčke i Holandije.

U okviru projekta osmišljen je inovativni trening materijal, kao i praktične smernice za podršku stvaranju aktivnih laboratorija za implementaciju koncepta pametnih gradova.

Ova višejezična e-platforma, namenjena svim relevatnim institucijama, lokalnim samoupravama, preduzećima i građanima koji su zainteresovani za razvoj i primenu koncepta pametnih gradova, biće besplatna, a uskoro će biti testirana u Italiji, Mađarskoj, Srbiji, Holandiji i Grčkoj.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

izvor: pks.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti