Doneta odluka o dodeli sredstava za javni poziv za realizaciju postrojenja na biomasu i biogas

mre zelenasrbija.rs

Ministarstvo rudarstva i energetike izdalo je obaveštenje u kome je navedeno da je u okviru Javnog poziva za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase/biogasa obavljen pregled i rangiranje pristiglih prijava.

Komisija za ocenu projekata izvršila je uvid u dostavljane projekte i dala predlog za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava koji možete pogledati na sledećem linku.

Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije gospodin Aleksandar Antić priznao je prava na dodelu bespovratnih sredstava projektima koje je odobrila Komisija za ocenu projekata. Rešenje o priznanju prava možete pogledati na sledećem linku.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike, potrebno je da podnosioci projekata koji su dobili bespovratna finansijska sredstva 3. novembra 2015. godine u 13 časova dođu u prostorije Ministarstva rudarstva i energetike kako bi potpisali ugovor.

Podsetimo, Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije raspisalo je 8. maja 2015. godine Javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije. Javni poziv se sprovodi u okviru projekta „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji“, a finansira ga Globalni fond za životnu sredinu i UNDP.

Sandra Jovićević

foto: zelenasrbija.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti