Dokaz o kretanju građevinskog otpada biće uslov za dobijanje upotrebne dozvole

Za dobijanje upotrebne dozvole investitor će ubuduće morati da dokaže da je svaki kubik građevinskog otpada odnet na deponiju u Vinču i na taj način ćemo uvesti red u ovu oblast, istakao je zamenik gradonečelnika Goran Vesić gostujući na TV Studio B.

Foto: pixabay

„Većina divljih deponija nastaje tako što svaki investitor, odnosno firma tokom izgradnje građevinski otpad istovari gde stigne.

Zato će Grad Beograd promeniti određene svoje odluke i ubuduće ćemo prilikom dobijanja upotrebne dozvole tražiti da nam investitor da dokaze o kretanju otpada.

Naime, sav otpad moraće da bude predat u gradsku deponiju u Vinči. Na taj način ćemo zavesti red jer onaj ko ne bude imao dokaz o odnošenju građevinskog otpada, neće moći da dobije upotrebnu dozvolu za svoj objekat“, rekao je Vesić.

On je dodao da se na isti način mora rešavati i problem sa komunalnim otpadom.

„Nažalost, u Beogradu ima puno divljih deponija, komunalnog i građevinskog otpada i to je problem sa kojim ćemo morati kao grad da se suočimo kao što smo se suočili sa divljom gradnjom koju uspešno rešavamo“, naglasio je zamenik gradonačelnika.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti