Dogovorena dinamika izvođenja aktivnosti projekta NeoLIFE

U okviru projekta NeoLIFE koji se realizuje kroz program prkeogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina, prošlog utorka u Tuzli održan je drugi sastanak projektnog tima u kojem su učešće uzeli predstavnici svih projektnih partnera.

Foto: Grad Užice

Bila je ovo prilika da se projektni tim upozna sa stepenom realizacije aktivnosti koje su sprovedene u prvih pet meseci projekta.

Takođe, usaglašene su izmene u vremenskom planu projekta, te dogovorena dinamika izvođenja aktivnosti u narednom kvartalu.

Projektni tim će u narednom periodu, između ostalog, raditi i na pripremi Srednjeročnog projektnog izveštaja.

Sledeći sastanak projektnog tima će se održati u septembru, u opštini Milići.

Projekat „Novi život neolitskog nasleđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja – NeoLIFE“ zajedno realizuju Grad Užice, Grad Tuzla, Srednja umetnička škola Užice i Opština Milići.

Izgradnjom replike neolitskog naselja Staparska gradina, Užice će dobiti arheološki park koji će biti drugi te vrste u Srbiji.

Projekat je vredan 600.000 evra, a od te sume, Užice će koristiti 400.000.

Projekat kofinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, u okviru finansijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPAII).

Telo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti