Ceremonija dodela najprestižnijih nagrada u avio-industriji, Skajtraks 2023 (SkyTrax) održana je 20. juna u Le Buržeu. Prema mišljenju preko 20 miliona putnika koji su bili obuhvaćeni Skajtraks anketom, Air France je najbolja avio-kompanija u Zapadnoj Evropi i to treću godinu za redom, ima najbolji laundž (aerodromski salon) prve klase, najbolju hranu u laundžu prve klase i najbolju hranu na letu u prvoj klasi.
Nagrade Skajtraks, međunarodne agencije za ocenjivanje vazdušnog saobraćaja, često se nazivaju i Oskarom avio-industrije, što zbog svog značaja, što zbog činjenice da nagrade obuhvataju ogroman broj kategorija i podkategorija putničkog iskustva. Od 1999, Skajtraks svake godine sprovodi najveće svetsko istraživanje o zadovoljstvu putnika uslugama avio-prevoznika i na osnovu njihovih odgovora dodeljuje nagrade avio-kompanijama. Dvadeset miliona putnika iz preko 100 zemalja je ove godine ocenjivalo avio-kompanije, a prema njihovim glasovima Air France je sedmi najbolji avio-prevoznik na svetu.
„Najviši kvalitet naše usluge, pogotovo u La Premier klasi, deo je našeg DNK i omogućava nam da širom sveta promovišemo ono najbolje od francuskog stila života” izjavila je En Rigaj (Anne Rigail), generalna direktorka Air France-a.
Pročitajte još:
- AIRBUS A350 – NOVI STANDARD LETENJA
- PRVA DIREKTNA AVIO-LINIJA IZMEĐU KANADSKE PRESTONICE I EVROPE
- KAKO DA OVE GODINE UŠTEDITE NA AVIO-KARTAMA
La Premier, prva klasa Air France-a, dobila je čak tri prve nagrade. Loundž prve klase na pariskom aerodromu Šarl de Gol, na terminalu 2E je ekskluzivan prostor veličine 1000 kvadratnih metara. Gastronomija i prestižna vina i šampanjci ovde zauzimaju centralno mesto, a osmišljava ih i uparuje Alen Dikas (Alain Ducasse), poznati francuski kuvar, višestruko nagrađivan Mišelinovim zvezdicama.
Gastronomija u putničkoj kabini prve klase ne zaostaje za onom u laundžu, jer kao ambasador francuske gastronomije u oblacima, Air France sarađuje sa velikim brojem kuvara koji imaju Mišelinove zvezdice. Njihov zadatak nije samo da naprave ukusna, lepo dekorisana i nutritivno balansirana jela, već i jela koja će ukus zadržati i na visinama od 10.000 metara. Sva jela su upotpunjena vrhunskom kartom vina, koju osmišljava Paolo Baso (Paolo Basso), najbolji svetski somelijer za 2013. godinu. Putničke kabine La Premier klase imaju četiri privatna apartmana, a putnicima je na raspolaganju privatna telefonska linija sa kompanijom od trenutka bukiranja karte, pa do dolaska na odredište.
Izvor: TOP ONE