Dodeljene nagrade u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

22102015_Njilas_Puzovic_skole 01 vojvodina.gov.rs

U četvrtak 22. oktobra 2015. godine u Novom Sadu održana je završna svečanost programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ u okviru koje su dodeljene 42 nagrade najboljim školskim ustanovama.

Potpredsednik pokrajinske vlade gospodin Mihalj Njilaš izjavio je ovom prilikom da je program započet pre 6 godina, a da su u njemu do sada učestvovale 362 predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, učenički domovi. Dodao je da je do sada podeljeno 162 nagrade za najuspešnije sadržaje.

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine gospodin Slobodan Puzović istakao je da je program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ jedan od najvažnijih programa koji se sprovodi na teritoriji AP Vojvodine u cilju edukacije dece i mladih u oblasti zaštite životne sredine.

U okviru svečanosti istaknuto je da je u programu za školsku 2014/2015 godinu učestvovalo 122 ustanove, dok je njih 74 uspešno realizovalo planirane aktivnosti. Neke od aktivnosti podrazumevale su održavanje kreativnih i edukativnih radionica, izradu ekoloških novina, uređenje učionica, razvrstavanje otpada, uređenje eko-kutka, a održani su i konkursi kojima su obeleženi značajni ekološki datumi.

Program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ realizuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, a partneri na programu su Pokret gorana Vojvodine, RECAN – fond za povraćaj i reciklažu limenki, JP Nacionalni park „Fruška Gora“, JP „Vojvodinašume“, JVP „Vode Vojvodine“, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“.

Sandra Jovićević

foto: vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti