Dizajniran za tišinu – LG Therma V monobloc S

Foto: Promo

Najsavremenija toplotna pumpa kompanije LG je ekonomično, energetski efikasno i dugotrajno rešenje za svaki objekat.

Da bi zaista bila moderna, domaćinstva u 21. veku će, osim estetskih zahteva korisnika koja su subjektivna, morati da zadovoljavaju neke objektivne parametre racionalizacije resursa i energetske efikasnosti. Potrošnja vode i struje u korišćenju različitih električnih aparata, posebno onih koji zagrevaju ili hlade prostorije, čine stub svakog objekta, nezavisno od njegove namene. Sve češće čujemo da kuće i zgrade postaju “pametne“ ili “eco friendly“, ali se ne govori o realnoj praktičnosti, održivosti i ekonomičnosti ovakvih rešenja na duže staze. Srećom, za one koji planiraju izgradnju ili adaptaciju kuća, vikendica i drugih objekata, postoji idealno, sveobuhvatno rešenje koje će zadovoljiti svačije potrebe. Reč je o Therma V R32 Monobloc S toplotnim pumpama vazduh – voda (AWHP).

THERMA V R32 Monobloc S opremljen je ekološki održivim rashladnim sredstvom R32 čiji je potencijal globalnog zagrevanja 675, što je za 70 odsto manje nego za R410A. Sa rashladnim sredstvom R32, THERMA V R32 Monobloc je izuzetno energetski efikasan, kao zelenije rešenje za grejanje.

Impresivne performanse ovog multifunkcionalnog uređaja rezultat su dugogodišnjeg rada kompanije LG kako bi korisnicima pružili pouzdanu i praktičnu kontrolu nad domaćinstvom i sve to uz izrazito smanjen nivo buke. Therma V R32 Monobloc S ima najtiši režim rada od svih proizvoda u ovoj seriji. U Low Noise režimu rada, pumpa proizvodi zvuk jačine od svega 35 decibela, što je manje od zvuka koji može da se čuje u biblioteci. To znači da uređaj lako ispunjava stroge, evropske propise za jačinu buke.

Therma V R32 Monobloc S pripadaju liniji AWHP proizvoda, koji se odlikuju izuzetnom efikasnošću. Za razliku od klasičnih, visokotemperaturnih sistema, ovde se korišćeni vazduh prikuplja iz spoljašnjosti, kako bi se smanjila potrošnja električne energije i povećala energetska efikasnost. Ušteda energije, takođe je omogućena je i zahvaljujući revolucionarnom R1 kompresoru, koji obezbeđuje pouzdano grejanje i snabdevanje toplom vodom, čak i na temperaturama od minus 25 stepeni Celzijusa.

„Kompanija LG uvek ide u korak sa potrebama svojih korisnika, te su naše toplotne pumpe i osmišljene na način da odgovore svim zahtevima potrošača. Nastavićemo i dalje da inoviramo svoj asortiman u te svrhe.“, rekao je Nebojša Mišić, Air Solution Heating Key Account menadžer, LG Srbija.

Therma V R32 Monobloc S, sastoji se od jedne, spoljašnje jedinice, tako da ovo rešenje ne zahteva instalaciju: kako unutrašnjeg dela, tako ni cevovoda za rashladno sredstvo. Zahvaljujući pametnom dizajnu, sve hidraulične komponente, uključujući senzore, ventile i razmenjivač toplote, integrisane su u sklopu ove spoljašnje jedinice. To omogućava da Therma V R32 Monobloc S budu znatno fleksibilnije za instalaciju, štedljive kada je reč o prostoru, ali i bezbednije, jer smanjuju rizik od isticanja rashladnog sredstva unutar objekta. 

Kada je reč o praktičnosti, takođe je važno napomenuti i da je novi Therma V R32 Monobloc S moguće kontrolisati daljinski, zahvaljujući intuitivnom interfejsu jednostavnom za navigaciju. Ovaj interfejs omogućava korisnicima da sami određuju vreme rada i menjaju sva ostala podešavanja, tako da performanse uređaja brzo mogu prilagoditi različitim vremenskim uslovima. Pumpa je, takođe, kompatibilna sa LG ThinQ™ aplikacijom za mobilne uređaje, što dozvoljava korisnicima da kontrolišu ovaj uređaj putem svog mobinog telefona sa bilo kog mesta.

Izvor: OMD

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti