Deset stambenih zgrada u Paraćinu rešilo problem vodosnabdevanja

Foto: Pixabay.com

Udruženje građana „BID zone Korzo“ je tokom dva konkursa sredinom godine omogućilo stambenim zgradama, odnosno skupštinama stanara u Paraćinu, da reše svoje probleme sa vodosnabdevanjem viših spratova tokom leta, kreditiranjem kupovine ili servisiranja pumpi za vodu i instalacija za povećanje pritiska u mreži.

Problem je na ovaj način prvi put počeo da se rešava, a deset stambenih zgrada koje su dobile kredite završile su poslove i postavile pumpe.

Ukupan fond za ovu namenu bio je 1,2 miliona dinara, svaka zgrada je imala na raspolaganju sredstva u iznosu od 80 do 100 hiljada dinara, što je za svaki stan, putem kredita na godinu dana, mesečno zaduženje od 300 do 600 dinara, u zavisnosti od urađenog i veličine zgrade.

Očekuje se da će sledeće godine bar isti broj zgrada rešiti problem jer će se u fond, isplatom kredita, vratiti novčana sredstva.

Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Info-energetski Paraćin“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti