Delta inženjering

Foto: Delta inženjering

Dvadeset devet godina uspešnog rada i kadrovski profil kompanije čine Delta inženjering nezaobilaznim partnerom najvećih privrednih sistema u Srbiji, kao što su NIS, EPS, Železara Smederevo i RTB Bor. Veliko iskustvo na green field projektima, donelo je Delta inženjeringu saradnju sa kompanijama kao što su Henkel, Husqvarna, Volvo, Alumil i Fabrika sladoleda Delta – danas Nestle. Angažovanjem na brojnim odgovornim poslovima, postignutim zavidnim rezultatima, kao i velikom stručnošću i odgovornošću, Delta inženjering postao je lider u oblasti industrijskog inženjeringa.

Osnovne delatnosti Delta inženjeringa su projektovanje, inženjering, izvođenje i konsalting. To je kompanija sa 120 zaposlenih, od kojih je 70 licenciranih inženjera. Cilj Delta inženjeringa jeste da klijentima obezbedi potpunu uslugu – počev od pribavljanja potrebne dokumentacije od nadležnih organa, preko izrade projektne dokumentacije, do samog izvođenja radova i obezbeđivanja upotrebne dozvole. Kako bi taj cilj bio ostvaren u Delta grupaciji postoje još dve kompanije – Delta preving se bavi protivpožarnim projektovanjem, a Anakvadrat plus inženjeringom.

Budući da je Delta inženjering angažovan na velikom broju značajnih projekata, teško ih je nabrojati sve. Pomenućemo samo one najvažnije.

Jedan od velikih investitora svakako je EPS, sa kojim je Delta inženjering kao nosilac konzorcijuma ugovorio izradu tehničke dokumentacije potrebne za ozakonjenje objekata termoelektrane Kostolac B. Takođe za EPS, Delta inženjering i DMT Consulting iz Esena su izabrani kao FIDIC inženjer na izgradnji novog VI bagera-transporter-odlagač sistema (BTO sistem) rudnika Drmno. U RB Kolubara – Lazarevac vrši se ispitivanje čelične konstrukcije građevinskih objekata postrojenja za pripremu uglja – drobilana na pogonu Tamnava istočno polje.

Od aktuelnih projekata treba pomenuti projekat odsumporavanja dimnih gasova u TENT-u A3–A6. Nakon dugogodišnjih aktivnosti na rešavanju problema odsumporavanja dimnih gasova u

Foto: Delta inženjering

TENT-u A, u septembru prošle godine potpisan je sporazum između EPS i kompanije Mitshubishi Hitachi Power Systems (MHPS). Kompanija MHPS će graditi postrojenje za odsumporavanje dimnih gasova u TENT Nikola Tesla A u Srbiji. Taj projekat trebalo bi da omogući smanjenje emisije sumpor-dioksida i čvrstih čestica iz TENT-a i da omogući našoj zemlji da dostigne standarde EU u domenu životne sredine. Projekat će realizovati konzorcijum koji predvodi MHPS, a čine ga Itochu Corporation i naša građevinska firma MPP Jedinstvo a.d. Kompanija Delta inženjering je sklopila ugovor sa MPP Jedinstvom u izradi potrebne tehničke dokumentacije za realizaciju projekta i pribavljanje svih potrebnih građevinskih dozvola.

Delta inženjering je za NIS izradio tehničku dokumentaciju potrebnu za ozakonjenje objekata skladišta naftnih derivata koja pripadaju Bloku promet NIS. U decembru prošle godine skopljen je ugovor sa NIS Naftagasom – Tehničkim servisima u Zrenjaninu o adaptaciji upravne zgrade i projektnog biroa, koji se nalazi u okviru istog kompleksa.

Krajem prošle godine Delta inženjering je nastavio dugogodišnju uspešnu partnersku saradnju sa proizvođačem aluminijumskih profila Alumil iz Grčke. Delta inženjering je u finalnoj fazi realizacije projekta ključ u ruke na dogradnji postrojenja za anodizaciju aluminijuma.

Tekst u celosti možete pročitati u Magazinu Energetskog portala CIRKULARNA EKONOMIJA, septembar-novembar 2018.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti