Data saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta vetroelektrane Krivača

Wind EnergyMinistarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije donelo je Rešenje o davanju saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje vetroelektrane „Krivača“ na teritoriji opština Golubac i Kučevo.

Podsetimo, kompanija „Ivicom energy“ iz Žagubice podnela je 13. marta 2015. godine Zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje vetroelektrane „Krivača“. Studiju je izradila Agencija „ECOLogica Urbo“ iz Kragujevca, a cilj Studije je da se u skladu sa odredbama Zakona o uticaju na životnu sredinu procene potencijali i značajni uticaji planiranog projekta na činioce životne sredine, definišu i utvrde mere i uslovi prevencije, sprečavanja, smanjenja i otklanjanja štetnih uticaja i utvrdi režim praćenja uticaja na životnu sredinu.

Vetroelektrana „Krivača“ bi trebalo da bude izgrađena krajem sledeće godine na teritoriji opština Golubac i Kučevo, dok se njeno puštanje u rad očekuje 2017. godine. Planirano je postavljanje 32 vetrogeneratora tipa „Vestas“ ukupne snage 103,32MW. Radni vek elektrane procenjen je na 25 godina.

Sandra Jovićević

foto: towerh.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti