Danas počinju prijave za subvencije za kupovinu električnih vozila

Foto-ilustracija: Unsplash (Taiga Motors)

Vlada Republike Srbije inicirala je program dodele subvencija namenjen podsticanju ekološkog transporta.

Od danas počinje prijava za dodelu subvencija za kupovinu električnih vozila, a izdvojena sredstava su u iznosu od 170 miliona dinara za podršku pri kupovini.

Program je otvoren za prijave fizičkih osoba, pravnih subjekata i preduzetnika, a krajnji rok za prijavu je u oktobru tekuće godine. Subvencije su prilagođene različitim kategorijama vozila, pri čemu je najviši mogući iznos subvencije 5.000 evra.

Program obuhvata i podršku za nabavku električnih mopeda, lakih tricikala, motocikala sa električnim pogonom, uključujući one sa bočnim sedištem, teških tricikala, kao i lakih i teških četvorocikala.

Pročitajte još:

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine je tim povodom objavilo vodič za podnošenje zahteva za subvenciju za kupovinu novog električnog vozila. Kako smo ranije pisali, prvi korak jeste podnošenje zahteva – lično na pisarnici, ili poštom na adresu – Ministarstvo zaštite životne sredine, Omladinskih brigada 1, 11000 Beograd, sa naznakom ,,zahtev za subvencionisanje kupovine električnih vozila’’.

Ukoliko je dokumentacije koju je potrebno prikupiti kompletna, sledi izrada rešenja o dodeli subvencije, a građanin koji je podneo zahtev biće lično pozvan da preuzme rešenje.

Tekst Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila na električni pogon, možete da pogledate ovde.

Zahtev za subencionisanu kupovinu novog vozila u skladu sa ovom urednom možete da preuzmete ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti