Dan planete zemlje obeležen širom Crne Gore

Foto: Pixabay

Povodom Dana planete zemlje u Crnoj Gori održano je nekoliko ekoloških akcija.

Predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore, kineske kompanije CRBC i fudbaleri FK „Mladost“ očistilu su prostor oko fudbalskog stadiona ovog kluba. Organizovana je i prijateljska fudbalska utakmica između predstavnika kompanije CRBC i fudbalera u cilju afirmisanja zaštite životne sredine i zdravih stilova života kod građana Podgorice.

U okviru akcije „Za još lepše obale“ organizovano je čišćenje dela plaže u Baru, a JP „Morsko dobro“ u saradnji sa nevladinim organizacijama, ekološkim sekcijama i građanima organizovalo je čišćenje priobalnih područja u Kotoru, Tivtu, Ulcinju, Budvi, Baru i Herceg Novom.

Učenici osnovnih škola u Bijelom Polju Dan planete zemlje obeležili su ekološkom akcijom čišćenja Ušća, a na ovoj lokaciji su postavljeni i novi kontejneri. Akcija je održana u okviru projekta „Upravljanje čvrstim otpadom u prekograničnim ruralnim i obalnim područjima Jugoistočne Evrope“.

Osim toga, Crna Gora je povodom ovog ekološkog datuma pustila u promet i poštansku markicu „Smanji svoj karbonski otisak“.

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti