Crna Gora utvrdila Predlog zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda

Vlada Crne Gore je na održanoj 125. sjednici, kojom je predsedavao premijer Duško Marković, utvrdila Predlog zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda s Izveštajem sa javne rasprave.

Foto: pixabay

Novim zakonom se, u cilju zaštite života i zdravlja ljudi, propisuju mere za smanjenje i ograničavanje upotrebe duvanskih i sličnih proizvoda, sprečavanje štetnih posledica njihove upotrebe, sastojci i emisija, obeležavanje pojedinačnih i spoljašnjih pakovanja, stavljanje u promet duvanskih proizvoda i elektronskih cigareta, kao i mere za sprečavanje izlaganja sekundarnom duvanskom dimu i obezbeđivanje vazduha bez duvanskog dima.

Dakle, novim zakonskim rešenjem strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskih proizvoda u bilo kom delu zatvorenog prostora u kome poslove, između ostalog, obavljaju državni i lokalni organi i službe; prostora u kome se obavljaju zdravstvena, vaspitno-obrazovna ili kulturna delatnost; socijalna zaštita; sport i rekreacija; trgovinska delatnost; proizvodnja, promet i skladištenje hrane; snimanje i javno emitovanje programa, kao i u prostoru u kome se održavaju sastanci i javni skupovi.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti