Credit Agricole Srbija i KfW kreditiraju sa 20 miliona evra razvoj energije

Foto: Credit Agricole Srbija

Credit Agricole Srbija potpisala je ugovor o finansiranju sa KfW, nemačkom razvojnom bankom koja posluje u sastavu Ministarstva finansija Nemačke, u ukupnom iznosu od 20 miliona evra, za finansiranje projekata za razvoj energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

U skladu sa globalnom strategijom Credit Agricole grupe i postulatima društveno-odgovornog poslovanja koji u prvi plan stavljaju ekologiju,

Credit Agricole Srbija kroz ovaj aranžman sa KfW, pruža povoljne uslove kreditiranja za sve segmente poslovanja koji utiču na poboljšanje energetske efikasnosti i razvijaju obnovljive izvore energije poput: energetski efiksnih sistema grejanja i hlađenja, energetski efikasnog osvetljenja, voznih parkova i mašina sa smanjenom emisijom ugljen dioksida.

Kroz ovu kreditnu liniju, stanovništvo, mala i srednja preduzeća imaće mogućnost da iskoriste i 10 odsto bespovratnih sredstava kao i potpuno besplatnu pomoć tehničkih konsultanata koji ocenjuju izvodljivost i isplativost projekta.

Deo sredstava iz ovog finansijskog aranžmana biće na raspolaganju i za kreditiranje poljoprivrede. Klijenti će biti u prilici da apliciraju za investicione kredite u dinarima ili indeksirane u evrima sa rokom otplate do sedam godina uz grejs period u trajanju do tri godine.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti