Budžetom za 2024. više od milijardu dinara za infrastrukturu

Foto ilustracija: Pexels

Tokom prethodne godine za potrebe realizacije infrastrukturnih projekata koji se odnose na poslovnu infrastrukturu, izdvojeno je više od milijardu dinara, rekao je ministar privrede Slobodan Cvetković i dodao da se isti iznos predviđa budžetom i za 2024. godinu.

Prema rečima ministra, zajedno sa lokalnim samouprava radi se na odvajanju sredstava za poslovnu infrastrukturu kako bi se stvorili preduslovi za dolazak investitora, a to znači da je potrebno imati putnu, komunalnu i energetsku infrastrukturu.

Prilikom obilaska infrastrukturnog projekta „Stari aerodrom’’, ministar je podsetio da je u grad Kruševac, u periodu od 2015. godine do danas, uloženo više od 640 miliona dinara, čime se doprinelo podizanju nivoa privredne aktivnosti subjekata koji već posluju na tom području, a stvorio se i povoljni poslovni ambijent za privlačenje novih investitora i otvaranju novih radnih mesta.

Pročitajte još:

Tokom posete „Trajalu“, najvećeg preduzeća u Rasinskom regionu, koje je pre 134 godine ukazom osnovao kralj Milan Obrenović, ministar privrede je izrazio zadovoljstvo što, u okviru državnih potencijala postoji jedno preduzeće koje funkcioniše na ovako visokom, svetskom nivou.

,,Mislim da bi „Trajal“ mogao da bude jedno ogledno polje, gde bi se videla i sledila neka vrsta standarda i svega što bi trebalo da se inkorporira u vrednosti i politiku poslovanja javnih preduzeća’’, rekao je ministar i dodao da ova kompanija zapošljava oko 1.300 ljudi, a ujedno ima i izuzetan doprinos privredi Republike Srbije.

Korporacija „Trajal“ u svom sastavu ima pet fabrika i jedna je od najvećih izvoznika.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti