Brza saobraćajnica od Sombora do Kikinde

Foto: Grad Sombor

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, na radnom sastanku, održanom u Somboru, najavio je izgradnju brze saobraćajnice, koja će se prostirati od Bačkog Brega do Nakova. Taj put povezaće dve države sa kojima se Srbija graniči, Mađarsku na samom severozapadu naše zemlje i Rumuniju na istoku.

Značaj ovakve saobraćajnice, koja će povezati čitavu Vojvodinu poprečno je izuzetan, kako za ekonomiju, tako i za infrastrukturu naše države. Iz resornog Ministarstva su prepoznali da ekonomski razvoj Sombora, Kikinde i ostalih gradova koji se nalaze na planiranoj trasi, ugrožava udaljenost i nepovezanost sa saobraćajnicama koje povezuju celu Evropu.

„Velikim političkim aktivizmom, ličnom inicijativom predsednika Republike, mi smo doneli odluku, budžetirali je i u situaciji smo da u narednih godinu dana krenemo da realizujemo ovaj put, brzu saobraćajnicu, koju mi sada zovemo Sombor – Kikinda, kao dva najveća grada koja treba da spoji“ izjavio je ministar, i dodao da je u pitanju investicija od istorijskog značaja.

Radnom sastanku prisustvovali su i predstavnici svih opština koje se nalaze na planiranom putu, koji su imali priliku da ministru Momiroviću iznesu i tekuće probleme sa kojima se suočavaju na teritoriji svojih gradova. Ministarstvo će sve iznete zahteve i predloge razmotriti, te će oni nakon prioritizacije biti i realizovani. Značaj planirane saobraćajnice će svakako umnogome ubrzati razvoj privrede i olakšati građanima iz svih mesta na planiranoj trasi.

„Ona će značajno olakšati i ubrzati komunikaciju, povećati bezbednost, olakšati građanima koji žive na ovoj području, koji se suočavaju trenutno da su saobraćajnice njihove koje su lokalnog karaktera ustvari saobraćajnice gde prolaze teški kamioni i drugi transportni kamioni, to će sve postati prošlost u nekoj bliskoj budućnosti i mi na tome jako ozbiljno radimo“ dodao je ministar.

Iz budžeta za iduću godinu je izdvojeno 100 miliona evra za izgradnju tog puta, početak radova se očekuje u septembru 2021. a planirano je da se sa izgradnjom završi u roku od dve i po godine.

Izvor: Grad Sombor

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti