Brošura o mehanizmu Zelena stolica

 

Foto: Zeleni dijalog
Foto: Zeleni dijalog

Koordinacioni tim Zelene stolice je pripremio brošuru o mehanizmu Zelena stolica kojom obeležava pet godina postojanja.

Brošura je još jedan pokušaj koordinacionog tima Zelene stolice i predstavnika/ca Odbora za zaštitu životne sredine Narodne Skupštine Republike Srbije da unaprede saradnju i promovišu značaj učešća građana i građanki u procesu donošenja odluka.

Koordinacioni tim Zelene stolice veruje da će u narednim godinama imati sve više i više uspešnih aktivnosti na zaštiti životne sredine koje su plod saradnje Odbora za zaštitu životne sredine Narodne Skupštine Republike Srbije i organizacija civilnog društva.

Brošura je nastala u periodu kada Zelena stolica slavi pet godina postojanja.

– Za tih pet godina, grupu od sedam organizacija proširila se na 62. To ima svojih izazova, ali sjajno je znati da postoji toliko organizacija, udruženja građana i građanki koji ne samo da se bave životnom sredinom, već žele da aktivno doprinose procesu donošenja odluka, ističe Koordinacioni tim Zelene stolice.

Tim naglašava da postoje pravila i procedure, postoji prostor za unapređenje komunikacije i dijaloga, i sve to treba da bude jasno sadašnjim i budućim članovima Zelene stolice.

– Nemamo model na koji možemo da se ugledamo, zajedno gradimo ovaj mehanizam i činimo ga onakvim kakav jeste. Znamo koliko je značajan i verujemo da će jednog dana on biti model za druge, zaključuje Koordinacioni tim Zelene stolice.

Brošuru o mehanizmu Zelena stolica možete preuzeti ovde.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti