Bicikl od kapsula za aparat za kafu? Nije nemoguće!

Foto-ilustracija: Pixabay

„Nespresso“ je napravio bicikl od recikliranih aluminijumskih kapsula za aparat za kafu.

Ostvarivši saradnju sa poznatim švedskim brendom za dizajn bicikli „Vélosophy“, napravili su sasvim drugačiji, pažljivo stilizovan bicikl, koji ne samo da doprinosi smanjenom zagađenju okoline svojom funkcijom, već ovog puta i svojom strukturom.

Materijal od kojeg je napravljen je reciklirani aluminijum od korišćenih kapsula za automat za kafu.

Projekat je dobio i odgovarajuće ime – „RE:CYCLE“, nagoveštavajući dva glavna cilja novog tipa bicikla, odnosno poruku da treba koristiti prevozna sredstva koja ne zagađuju životnu sredinu, gde se bicikl pokazao kao zdravo rešenje, ali i da ne zaboravimo na reciklažu.

Od 12. avgusta biće dostupno 1000 „RE:CYCLE“ bicikli na prodajnoj platformi „Vélosophy“, čija cena će biti 1290 evra, plus iznos poštarine.

Foto-ilustracija: Pixabay

Aluminijum se smatra jednim od najvrednijih izvora jer se može topiti i koristiti nebrojano puta iznova.

Obe kompanije izrazile su zadovoljstvo saradnjom, ističući važnost ove ideje i ovakvog višestruko korisnog modela prevoznog sredstva. „Nespresso“ se nada da će ovom kreacijom podsetiti i inspirisati sve ljubitelje kafe na važnost recikliranja.

Inače, sve njihove kapsule za automat za kafu napravljene su od materijala koji se može reciklirati, a još 1991. osmislili su sistem reciklaže, sa sedištem u Švajcarskoj, u koji neprestano ulažu.

Jelena Cvetić

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti