Besplatno odnošenje kabastog otpada u Beogradu tokom vikenda

Foto: JKP „Čistoća“ Beograd

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ će 7. i 8. septembra 2019. godine besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica. Sugrađani nepotrebne stvari mogu ostaviti pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće“ ukloniti.

Akcija besplatnog odnošenja kabastog otpada tradicionalno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu već duže od 15 godina. Od početka godine prikupljeno je više od 50.000 kubika kabastog otpada, što znači da je akcija za Beograđane veoma značajna i da na taj način ostvaruju i uštedu u kućnom budžetu. Inače, JKP „Gradska čistoća“ stalno prati potrebe sugrađana i tokom godine organizuje brojne akcije koje doprinose brzom i efikasnom rešavanju problema čistoće u gradu.

JKP „Čistoća“ apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje. Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada to mogu da prijave Pozivnom centru, koji je dežuran tokom ovog vikenda od 6 do 14 časova, na broj telefona 0800-000807. Poziv je besplatan.

Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu i to po izuzetno povoljnim cenama. Usluga se plaća po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati. Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće“ dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs.

Izvor: JKP „Gradska čistoća“ Beograd

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti