Beogradska Ikea dobila upotrebnu dozvolu i može da počne sa radom

Foto: Ikea

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je danas upotrebnu dozvolu na regulaciji Zavojničke reke i Gleđevačkog potoka, mestu na kojem je građena nova robna kuća kompanije „Ikea“, i ovim dokumentom stekli su se uslovi za otvaranje prvog objekta ovog proizvođača u Srbiji.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje vodi prof. dr Zorana Mihajlović, kompaniji „Ikea“ upotrebnu dozvolu za prvi objekat u Srbiji izdalo je u roku od pet radnih dana.

Sticanjem upotrebne dozvole, robna kuća „Ikea“ kod Bubanj potoka dobila je i poslednji potreban dokument u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i sada može da počne s radom.

„Ikea“ je švedski proizvođač nameštaja i sitnog pokućstva, a investicija u Srbiji vredna je oko 70 miliona evra. Samo od potpisivanja memoranduma, „Ikea“ je direktno zaposlila 330 ljudi.

Ne propustite da pročitate intervju sa Jovanom Mehandžić Đurđić u našem biltenu EKO-MOBILNOST gde nam je otkrila koje je sve mere energetske efikasnosti i održivog razvoja Ikea sprovela na svom objektu u Beogradu.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti