Beograd preporučen turistima na CNN TRAVEL-u

Specijalizovani servis za turizam i putovanja CNN-a preporučio je svojim čitaocima u obimnoj reportaži o Beogradu deset ključnih mesta koja treba obići prilikom posete glavnom gradu Srbije.

Foto: EP

Poznat kao „beli feniks” jer je toliko puta bio uništen i ponovo građen, Beograd je grad koji se neprestano razvija.

Srpska prestonica konstantno oživljava svoje istorijske kvartove i poput Budimpešte preokreće zapuštene prostore u šik barove.

Nošeni željom da što više vremena provedu napolju, Beograđani kulturu ispijanja kafe uzimaju veoma ozbiljno na ovoj uzbudljivoj destinaciji Jugoistočne Evrope.

Ovako počinje reportaža o Beogradu u CNN TRAVEL-u, koju je nakon posete našem gradu napisala Mary Novakovich, poznata britanska novinarka sa kojom dugi niz godina sarađuju turističke organizacije Beograda i Srbije.

U članku se preporučuju najbolja mesta za posetu u Beogradu: Kalemegdan – „zeleno istorijsko srce Beograda”, Knez Mihailova ulica kao glavna arterija grada koja konstantno bruji životom, Dorćol kao jedan od najstarijih i najatraktivnijih kvartova sa velikim brojem kafića i barova, zatim Skadarlija i živopisni Zemun sa svojim specifičnim sadržajima.

Prema CNN TRAVEL-u, Narodni muzej je vredelo čekati zbog impresivne umetničke kolekcije, kao i Muzej savremene umetnosti i Hram Svetog Save.

Noćni život na rekama se u Beogradu ne sme propustiti, kao ni Ada Ciganlija koja uz plažu sa „plavom zastavom”, brojne kafiće i restorane, nudi i terene za golf, kilometre biciklističkih staza, maleni zoo-vrt, pa čak i simulator za skijanje na vodi.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti