Beograd dobio nove kontejnere za odlaganje otpada

1750856_Vracar2_v

Predstavnici grada Beograda obišli su u četvrtak 7. aprila 2016. godine novu lokaciju na Vračaru gde su postavljene nove vrste kontejnera za odlaganje starog tekstila i podzemni kontejneri sa senzorima ispunjenosti.

Zamenik gradonačelnika Beograda gospodin Andreja Mladenović izjavio je da su kontejneri za staru odecu novost na beogradskim ulicama, kao i da će na Vračaru ukupno biti postavljeno i obnovljeno oko 500 kontejnera. Naveo je i da nova vrsta podzemnih kontejnera sa senzorima koji meri popunjenost donosi uštedu transportnih troškova JKP „Gradska čistoća“, ali i da su otvori širi i dozvoljavaju ubacivanje kesa veće zapremine.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ gospodin Miroslav Bogdanović istakao je da će novi sistem za odlaganje smeća u podzemnim kontejnerima omogućiti digitalizaciju postupka kojim će putem interneta moći da se proveri stepen popunjenosti svakog kontejnera, a tako će se smanjiti transportni troškovi. Dodao je das u novi kontejneri za tekstil nešto što već postoji u razvijenim zemljama, kao i da je to još jedan put u podizanju svesti o važnosti reciklaže.

Sandra Jovićević

foto: beograd.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti