„BANJALUKA ENERGETSKI FORUM – UŠTEDIMO ENERGIJU“ od 7. septembra

Foto: Promo

,,Banjaluka energetski forum – Uštedimo energiju’’, koji organizuje Unija poslodavaca Republike Srpske uz podršku Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske organizuje, održaće se u četvrtak, 7. septembra 2023. godine, u kompleksu „Ostrvo Stara Ada’’ u Banjaluci, sa početkom u 9 časova.

Događaj će okupiti više od 300 učesnika, uzimajući u obzir i regionalne proizvođače iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, potencijalne korisnike – kompanije, predstavnike Vlade Republike Srpske, EU, predstavnike bankarskog sektora i međunarodnih organizacija. Uvodno izlaganje održaće relevantni panelisti, a izlagači iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Hrvatske će svoje proizvode i usluge predstaviti u prezentacijskom delu događaja, kao i na štandovima.

Diskusije će biti usmerene na goruću svetsku temu, uštedu energije, koja iziskuje potrebu prelaska na održive izvore energije. Na taj način, ne samo da se doprinosi očuvanju životne sredine, već se i smanjuju troškovi proizvodnje i povećava se konkurentnost privrede. Obnovljivi izvori energije omogućavaju otvaranje prostora za nove industrije i investicije.

Održiv ekonomski razvoj i konkurentska prednost kompanija i država uslovljeni su energetskom efikasnošću, koja postaje njihov ključni faktor.

„Banjaluka energetski forum – Uštedimo energiju’’ ima za cilj da domaćim kompanijama pruži informacije o mogućnostima uštede potrošnje električne energije, ali i predstaviti najnovija tehnička rešenja iz oblasti obnovljivih izvora energije. Događajem će se promovisati i mogućnosti finansiranja poboljšanja energetske efikasnosti objekata domaćih kompanija i implementacije projekata vezanih za obnovljive izvore energije u privredi.

Sve zainteresovane kompanije koje žele da pogledaju agendu događaja kao i da se akredituju, mogu to da urade putem internet prezentacije  „Banjaluka energetski forum – Uštedimo energiju“, pogledajte ovde.

Događaj je koncipiran kao sajam na otvorenom.

Izvor: Unija poslodavaca Republike Srpske

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti