Banjaluka dobila prvo solarno drvo

Photo: Pixabay

Solarno drvo u parku Bana Milosavljevića na kojem će građani Banjaluke moći puniti svoje telefone i tablet uređaje pušteno je u funkciju. Ovo drvo koje je donacija kompanije TELEMAX gradu pušteno je u rad povodom Dana grada i Dana planete Zemlje.

Solarno drvo su u rad pustili Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i Arijana Maksimčuk, direktor TELEMAXA.

Arijana Maksimčuk je rekla da je ovo drvo poklon od ove kompanije i da je ovo jedna inovacija kojom žele da upoznaju stanovništvo u način pretvaranja sunčeve energije u iskoristivu energiju. Svi naši sugrađani od danas mogu da pune telefone, mobilne aparate i ajpede i mogu da sednu i odmore, rekla je ona i dodala da je ovo budućnost u energiji.

Radojičić je istakao da grad mora da gleda ispred sebe i da je potrebno videti šta je ono što interesuje mlade generacije i šta donose nove tehnologije. Ovo je sa jedne strane jedan od ukrasa u centru grada, a sa druge strane ukazuje na obnovljive izvore energije, jer se savremeni svet susreće sa izazovom ogromne potrošnje i potrebe korišćenja vise obnovljivih izvora energije. Ovde se radi o solarnoj energiji i modernim tehnologijama, zaključio je Radojičić, koji je ujedno i prvi dopunio bateriju na svom telefonu.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti