Austrija zainteresovana za ulaganje u OIE u Srbiji

Ministar_Snezana-Bogosavljevic-300x200

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljvić Bošković učestvovala je 10. oktobra 2014. godine na konferenciji „R20 Austrija i EU – regioni ključni akteri za zaokret u energetici“ koja je održana u Beču.

Gospođa Bogosavljević Bošković na ovoj konferenciji istakla je da Republika Srbija priprema strategiju u borbi protiv klimatskih promena i da energetski sektor transformiše u održivi. Ona je izjavila i da je za borbu protiv klimatskih promena neophodna koordinisanost zemalja u regionu, a istakla je i značaj Nacionalne studije o zelenoj ekonomiji i održivom razvoju.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je i sa austrijskim ministrom poljoprivrede gospodinom Andreom Ruprehterom o zaštiti životne sredine, organskoj proizvodnji i energetskom sektoru. Ona je istakla da je gospodin Rurehter izjavio da Austrija podržava evropske integracije Srbije, kao i da su austrijski partrneri zainteresovani za ulaganje u Srbiju u oblasti biomase i šumarstva.

Gospođa Bogosavljević Bošković izjavila je da je konferencija „R20 Austrija i EU – regioni ključni akteri za zaokret u energetici“ veoma značajna za jačanje saradnje zemalja regiona iz oblasti obnovljivih izvora energije, zelene ekonomije, klimatskih promena, čistih tehnologija i zaštite životne sredine.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti