Apel za očuvanje čistoće Novog Sada

Foto: JKP „Čistoća“ Novi Sad

Zbog velikog broja divljih deponija, koje nemarni građani prave svakodnevno, JKP „Čistoća“ Novi Sad, apeluje na građane da se ponašaju savesno i ne narušavaju higijenu grada. Pozivamo Novosađane da nam pomognu u očuvanju životne sredine i čistoće našeg grada!

„Svakodnevno uklonimo male deponije sa oko 40 lokacija širom grada, što je godišnje blizu 11.000 kubika smeća. Apelujemo na građane da se uzdrže u odlaganju otpada tamo gde mu nije mesto. Nemojte ostavljati krupni, kabasti otpad, staru sanitarnu opremu ni šut u kontejner za komunalni otpad, pored kontejnera ili na javnoj površini već u veliki kontejner za krupni otpad koji možete iznajmiti u našem preduzeću ili sačekati akciju organizovanog postavljanja takvog kontejnera od strane našeg preduzeća. Takođe, takav otpad možete odneti na Gradsku deponiju gde je prijem besplatan a prostor gde se istovara pristupačan.“, poručuje Vladimir Zelenović, direktor JKP „Čistoća“ Novi Sad.

Pored toga, pozivamo građane da kućni otpad odlažu u kontejner za komunalni otpad, a ne pored kontejnera, u korpu za sitan otpad ili na javnoj površini.

Foto: JKP „Čistoća“ Novi Sad

Akcije uklanjanja divljih deponije se odvijaju svakodnevno, o čemu svedoče fotografije koje možete pogledati na našem sajtu i fejsbuk stranici.

JKP „Čistoća“ stalno radi na i apeluju na Novosađane da im u tome pomognu savesnim ponašanjem i odlaganjem kućnog otpada u kontejnere, jer se često deponije ponovo prave na mestima sa kojih su već uklonjene.

Izvor: JKP „Čistoća“ Novi Sad

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti